5 Must-Haves για την Επόμενη Εφεδρική Λύση της Επιχείρησής σας

5 Must-Haves για την Επόμενη Εφεδρική Λύση της Επιχείρησής σας

März 3, 2023 0 Von admin

Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν, να κλέψουν ή να διακυβεύσουν με άλλον τρόπο τα πολύτιμα δεδομένα σας – συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας σας. Η προστασία των κρίσιμων δεδομένων σας και η ανάκτησή τους με σίγουρη ακεραιότητα είναι το κλειδί για την επανέναρξη των κανονικών επιχειρηματικών λειτουργιών μετά την επίθεση.

Βοηθήστε τον οργανισμό σας να μεταβεί στη σύγχρονη διαχείριση δεδομένων με αυτά τα 5 απαραίτητα για την επόμενη επιχειρηματική σας λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

1. Βελτιώστε τις λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με υπερσυγκλίνουσα αρχιτεκτονική

Τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παλαιού τύπου είναι συχνά πολύπλοκα στη διαχείριση και απαιτούν αναβαθμίσεις που είναι δαπανηρές και ενοχλητικές. Η στήριξη σε πολλούς προμηθευτές και οι αντιπαραβαλλόμενες διεπαφές χρήστη τους καθιστά δύσκολο να αποκτήσετε μια σαφή, ενοποιημένη εικόνα της υποδομής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και σχεδόν αδύνατη την αποτελεσματική διαχείριση όλων των δεδομένων σας που ζουν στην εγκατάσταση, στο cloud ή στο edge.

Μια υπερσυγκλίνουσα λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης μπορεί να ενοποιήσει και να ενημερώσει τις δυνατότητες όλων των σημείων προϊόντων σας σε μια ενιαία πλατφόρμα που διαχειρίζεται μέσω μιας εύχρηστης, σύγχρονης διεπαφής χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι η υπερσυγκλίνουσα λύση σας προσφέρει:

  • Μια πλατφόρμα που είναι εύκολη στη χρήση
  • Μια πραγματική αρχιτεκτονική κλίμακας χωρίς περιορισμούς
  • Ένα ολοκληρωμένο σύνολο φόρτων εργασίας που περιλαμβάνει εικονικές, φυσικές, εγγενείς εφαρμογές cloud και SaaS, παραδοσιακές και σύγχρονες βάσεις δεδομένων και αποθήκευση.
Λύση cyber Recovery

2. Εξασφαλίστε τη συνέχεια της επιχείρησης με την άμεση ανάκτηση των αντιγράφων ασφαλείας σας

Στα σημερινά πολύπλοκα περιβάλλοντα πληροφορικής, ο χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι αναπόφευκτος, αλλά η ταχύτητα με την οποία ανακάμπτετε από το χρόνο διακοπής λειτουργίας είναι ζωτικής σημασίας για τον μετριασμό των κινδύνων για τη φήμη σας και για το τελικό αποτέλεσμα. Τα παλαιότερα προϊόντα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ακόμη και ορισμένα νεότερα, είναι συχνά ικανά να χειριστούν μόνο τη γρήγορη ανάκτηση λίγων εικονικών μηχανών κάθε φορά.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι πολλές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βασίζονται στην εκτέλεση σύνθετων συρραφών δεδομένων ή εκ νέου ενυδάτωσης σε πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας για την παρουσίαση δεδομένων για ανάκτηση. Αυτό, σε συνδυασμό με τον μαζικό κατακερματισμό δεδομένων που προκαλείται από συστήματα παλαιού τύπου και πολλές τοποθεσίες, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την ανάκτηση και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει ώρες, αν όχι ημέρες.

Μια σύγχρονη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να ανακτήσει εκατοντάδες εικονικές μηχανές ή άλλα σύνολα δεδομένων μέσα σε λίγα λεπτά για γρήγορη ανάκτηση και ελάχιστη διακοπή στη συνέχεια της επιχείρησής σας. Αναζητήστε μια εφεδρική λύση που διατηρεί έναν απεριόριστο αριθμό πλήρως ενυδατωμένων αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέπει την παγκόσμια αναζήτηση σε φόρτους εργασίας και τοποθεσίες και παρέχει άμεση μαζική ανάκτηση.

3. Απλοποιήστε τις λειτουργίες και μειώστε το OpEx με μια εγγενή λύση στο cloud

Τα τελευταία χρόνια, η υβριδική υιοθέτηση του cloud έχει γίνει η νέα εταιρική κανονικότητα, ωστόσο πολλές ομάδες IT βρίσκουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την αρχειοθέτηση εταιρικών δεδομένων σε δημόσια cloud, ενώ οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παλαιού τύπου αποτελούν πρόκληση.

Πολλές παλαιού τύπου λύσεις εισήχθησαν πολύ πριν από τα δημόσια σύννεφα, επομένως δεν έχουν σχεδιαστεί ή αρχιτεκτονική με γνώμονα το cloud. Για να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα, απαιτούν πύλες με μπουλόνι, οι οποίες είναι δαπανηρές στην ανάπτυξη και διαχείριση.

Οι σύγχρονες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι εγγενείς στο cloud για την απλοποίηση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και εφαρμογών στο cloud, όπως οι Υπηρεσίες Ιστού Amazon, το Microsoft Azure και το Google Cloud. Αυτό εκμεταλλεύεται την επεκτασιμότητα και την αποδοτικότητα κόστους που μπορεί να προσφέρει το cloud.

Όταν προμηθεύεστε μια σύγχρονη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αναζητήστε μια που έχει σχεδιαστεί με εγγενή διασύνδεση S3, κινητικότητα δεδομένων που βασίζεται σε πολιτικές που περιορίζει τις χρεώσεις εξόδου από το cloud και παρέχει παγκόσμια dedupe σε όλο το δημόσιο cloud για την καλύτερη απόδοση αποθήκευσης.

4. Προστατέψτε τα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας και την επιχείρησή σας από ransomware

Οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον οργανισμό σας και να διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή, αλλά οι εξελιγμένες επιθέσεις ransomware αφήνουν πλέον τα αντίγραφα ασφαλείας ευάλωτα σε κίνδυνο. Καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εστιάζουν τις επιθέσεις τους σε αντίγραφα ασφαλείας, είναι επιτακτική ανάγκη ο οργανισμός σας να προστατεύει τα δεδομένα του με μια σύγχρονη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχει ενσωματωμένες δυνατότητες που εμποδίζουν τα αντίγραφα ασφαλείας να γίνουν στόχοι.

Ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης δεδομένων μπορεί να υπερασπιστεί τους εισβολείς και βοηθά τους οργανισμούς να ανακάμψουν άμεσα χωρίς να χρειάζεται να κάνουν μια πληρωμή ransomware.

Αναζητήστε μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μειώνει την επιφάνεια επίθεσης με ένα αμετάβλητο σύστημα αρχείων και παρακολουθεί και αναλύει προληπτικά τα δεδομένα αντιγράφων ασφαλείας για ανωμαλίες σε πραγματικό χρόνο. Οι σύγχρονες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από το Cohesity μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε αμέσως στην επιχείρηση με άμεση μαζική επαναφορά, εάν συμβεί το χειρότερο.

5. Υπέρβαση των απαιτήσεων συμμόρφωσης δεδομένων αντιγράφων ασφαλείας

Η συμμόρφωση της κυβέρνησης και του κλάδου από το GDPR έως το PCI και το HIPAA γίνεται πιο αυστηρή, αλλά δεν θα πρέπει να παρεμποδίζουν την επιχειρηματική ευελιξία. Οι σύγχρονες λύσεις διαχείρισης δεδομένων σάς επιτρέπουν να εκτελείτε εφαρμογές απευθείας σε όλα τα δεδομένα σας για βαθιά ορατότητα και για να αποφύγετε σκοτεινά δεδομένα που είναι δύσκολο να αποκαλυφθούν, να μοιραστούν και να ασφαλιστούν.

Τέτοιες λύσεις διαχείρισης δεδομένων μπορούν να σας βοηθήσουν να αναζητήσετε δεδομένα γρήγορα για να εντοπίσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα σε περιβάλλοντα και μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε γρήγορα προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, για να διευκολύνετε τις εργασίες συμμόρφωσης και ελέγχου.

Επόμενα βήματα

Οι εξελιγμένες και εστιασμένες επιθέσεις, οι οποίες στοχεύουν εφεδρικά δεδομένα και υποδομές, γίνονται αυξανόμενη απειλή για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Οι παραβιασμένες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές απώλειες, δυσπιστία πελατών και, στην περίπτωση της υγειονομικής περίθαλψης, κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

Η προστασία των κρίσιμων δεδομένων σας και η ανάκτησή τους με σίγουρη ακεραιότητα είναι το κλειδί για την επανέναρξη των κανονικών επιχειρηματικών λειτουργιών μετά την επίθεση. Πότε ελέγξατε για τελευταία φορά το εφεδρικό περιβάλλον σας;

Η MTI και η Dell Technologies έχουν σχεδιάσει μια σειρά ερωτήσεων σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για να ελέγξουν το περιβάλλον δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να αξιολογήσουν τη συμμόρφωση με τις οδηγίες του NCSC.

Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι μια αναφορά που υποδεικνύει την κατάσταση του περιβάλλοντος αντιγράφου ασφαλείας σας με πράσινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα με συμβουλές για τον τρόπο επιδιόρθωσης προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Ερωτηματολόγιο Ασφαλούς Εφεδρικού Περιβάλλοντος