6 ιστορικά σημεία για επίσκεψη στο Σάο Πάολο

6 ιστορικά σημεία για επίσκεψη στο Σάο Πάολο

Dezember 28, 2022 0 Von admin

Ενώ πολλοί μπορεί να υποθέσουν ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, Το Σάο Πάολο είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο. Αυτό το εκτεταμένο αστικό τοπίο κρύβει έναν θησαυρό ιστορίας για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τις γεμάτες τουρίστες παραλίες.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για μερικά μόνο παραδείγματα του τι έχει να προσφέρει το Σάο Πάολο σε περίεργους τυχοδιώκτες όπως εσείς.

Πάρκο Ibirapuera

Απλώς Ibirapuera Park στα αγγλικά, αυτό το μητροπολιτικό πάρκο εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1954.

Με έκταση 158 εκτάρια ή 1,58 km2, αυτή η ανάπαυλα από τη φασαρία του πολυάσχολου Το Σάο Πάολο έχει παρομοιαστεί με άλλα διάσημα πάρκα όπως το Central Park στη Νέα Υόρκη, το Hyde Park στο Λονδίνο και το Ueno Park στο Τόκιο.

Είναι το πιο επισκέψιμο πάρκο στη Νότια Αμερική, που συγκεντρώνει την προσοχή του πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, τουλάχιστον πριν από τα ταξίδια και τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης λόγω COVID-19.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης πολλά εντυπωσιακά σημεία ενδιαφέροντος και ιστορικές τοποθεσίες όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Αφρο-Βραζιλίας που απαθανατίζει μερικές από τις μοναδικές ιστορίες που μοιράζονται οι λαοί σε αυτές τις δύο ηπείρους.

Pinacoteca do Estado de Sao Paulo

Πορτογαλικά για τη «γκαλερί εικόνων της πολιτείας του Σάο Πάολο», αυτό το εξέχον μουσείο τέχνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά σε όλη τη Βραζιλία. Ιδρύθηκε το 1905, είναι το παλαιότερο μουσείο τέχνης στο Σάο Πάολο και περιέχει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτικής του 19ου αιώνα στη χώρα.

Τα πιο πρόσφατα χρόνια, το μουσείο συνεχίζει να παράγει και να αρχειοθετεί νέα ιστορικά γεγονότα. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης το 2008, υπήρξαν δύο ληστείες τέχνης υψηλού προφίλ στο μουσείο μέσα σε μόλις έξι μήνες η μία από την άλλη.

Κομμάτια από διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Pablo Picasso και ο Emiliano Di Cavalcanti, κλάπηκαν από το μουσείο στο σκοτάδι, νωρίς το πρωί. Μετά από μερικούς μήνες έρευνας, η αστυνομία κατάφερε να βρει μερικά από τα καλλιτεχνικά αντικείμενα που έλειπαν όταν ερευνούσε τα σπίτια ενός από τους δράστες.

Τα κομμάτια επιστράφηκαν στη θέση που τους αξίζει στο μουσείο για να τα μοιραστούν με τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

Μουσείο Ποδοσφαίρου

ο Μουσείο Ποδοσφαίρου μπορεί να ακούγεται σαν ένα αξιοθέατο ειδικά σχεδιασμένο για τους λάτρεις του αθλητισμού, το μουσείο είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο.

Το μουσείο είναι για την ιστορία της Βραζιλίας και του λαού της και τους τρόπους με τους οποίους ο αθλητισμός αναδεικνύει το καλύτερο στους καθημερινούς ανθρώπους και ταυτόχρονα το χειρότερο στους λάτρεις του αθλήματος.

Ψάχνοντας βαθιά στη Βραζιλία του 20ου αιώνα, το μουσείο εξετάζει τα έθιμα και τις συμπεριφορές και πώς έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου μέσα από το φακό του ποδοσφαίρου.

Ακόμη και η Google έχει αναγνωρίσει τη σημασία αυτού του συγκεκριμένου μουσείου, συνεργαζόμενη μαζί τους για να δημιουργήσει αυτό που είναι γνωστό ως Μουσείο Offside. Αυτό το έργο μοιράζεται επιμελημένες φωτογραφίες και ντοκουμέντα με ιστορίες για γυναίκες που συμμετείχαν παράνομα στο άθλημα μεταξύ 1941 και 1979 – περίοδος κατά την οποία το ποδόσφαιρο ήταν απαγορευμένο.

Ελευθερία

Αυτή η περιοχή του Σάο Πάολο ήταν παλαιότερα γνωστή ως Campo Da Forca, Field of the Gallows μέχρι και τον 19ο αιώνα. Η περιοχή έχει μια σκοτεινή ιστορία, καθώς είχε περιοριστεί για την εκτέλεση και την ταφή σκλάβων και καταδίκων πριν από αιώνες.

Πιστεύεται ότι ο θάνατος ήταν ο μόνος δρόμος αυτών των ανθρώπων προς την ελευθερία (Liberdade) εξ ου και το όνομα που τον γνωρίζουμε σήμερα.

Σε μια ελαφρώς περίεργη τροπή των γεγονότων, η περιοχή συνδέθηκε με τον ιαπωνικό πολιτισμό χάρη στη μεγάλη εισροή Ιαπώνων μεταναστών που μετακόμισαν στην περιοχή ξεκινώντας το 1912, λίγο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η περιοχή ευημερούσε επειδή πολλοί από τους νέους Ιάπωνες κατοίκους δημιούργησαν καταστήματα και επιχειρήσεις που δημιούργησαν περισσότερες θέσεις εργασίας. Σήμερα, πιστεύεται ότι έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ιαπώνων εκτός Ιαπωνίας, και υπάρχουν όλα τα είδη μπιχλιμπιδιών και αντικειμένων για να αγοράσετε στην περιοχή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά χρήματα.

Beco do Batman (Batman’s Alley)

Όπως ίσως μπορείτε να μαντέψετε, το όνομα για αυτό το αξιοθέατο αποδίδεται σε ένα από τα πρώτα εξέχοντα έργα γκράφιτι που απεικονίζει τον χαρακτήρα των κόμικς της DC που ζωγραφίστηκε στη δεκαετία του 1980.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν του 2006, ο δήμαρχος του Σάο Πάολο ψήφισε τον νόμο για την Καθαρή Πόλη, αφαιρώντας την οπτική ρύπανση των διαφημιστικών πινακίδων και των διαφημίσεων εταιρειών από όλη την πόλη. Αυτή ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή για πολλούς κατοίκους, αλλά είχε επίσης ως αποτέλεσμα πολλά γκράφιτι που προκαλούν δέος να παρασυρθούν.

Πολλοί μπορεί να συνδέουν το γκράφιτι με παραβάτες ή απλώς μια γενική ασέβεια για την ιδιοκτησία, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Για τους Βραζιλιάνους, είναι απλώς ένας άλλος τρόπος έκφρασης και κόβει την ανάσα.

Τολμηρές, πολύχρωμες εικονογραφήσεις εκτοξεύονται σε κάθε εκατοστό διαθέσιμος χώρος τοίχου σε αυτόν τον δρόμο. Μερικές είναι απλώς εικόνες που κάποιος ήθελε να ζωγραφίσει, ενώ άλλες είναι ισχυρές δηλώσεις για τον κόσμο και την πολιτική που αφορούν τους καλλιτεχνικούς πολίτες.

Οι πίνακες ζωγραφίζονται από καιρό σε καιρό από νεοφερμένους, επομένως κάθε επίσκεψη είναι πιθανό να είναι μια μοναδική εμπειρία.

Μνημείο για την ανεξαρτησία της Βραζιλίας

Το Μνημείο της Ανεξαρτησίας της Βραζιλίας είναι παρόμοιο με το Άγαλμα της Ελευθερίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γιορτάζοντας την πρώτη εκατονταετηρίδα της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας από τον Ευρωπαίο αποικιστή της – την Πορτογαλία.

Που βρίσκεται στην Πάρκο Ανεξαρτησίας, ο αυτοκράτορας Pedro I αναπαύεται στην κρύπτη κοντά στο σημείο όπου κήρυξε την ανεξαρτησία της Βραζιλίας από τη χώρα. Η γύρω περιοχή είναι σεβαστή και καθαγιάζεται ως καθολικό παρεκκλήσι μετά από τις απαιτήσεις του πρίγκιπα Pedro Henrique της Ορλεάνης-Μπραγάντσα.

Το γύρω πράσινο του πάρκου είναι ένα καταπράσινο σκηνικό για οποιαδήποτε χαλαρωτική δραστηριότητα μπορείτε να φανταστείτε. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την ιστορία και το τοπίο, είναι εύκολο να βρείτε τον επόμενο προορισμό σας για φαγητό ή διασκέδαση χάρη στην τοποθεσία του πάρκου.

Εσυ θέλετε $500 δολάρια σε μετρητά για να διαθέσετε για το επόμενο ταξίδι σας; Εισαγω Διαγωνισμός #ShareTravelPics του Sharemoney να κερδίσετε την ευκαιρία να κερδίσετε μετρητά για ένα αεροπορικό εισιτήριο, ένα ξενοδοχείο, μια περιοδεία ή άλλη αγορά που σχετίζεται με ταξίδια.

Κερδίστε μια συμμετοχή υποβάλλοντας μια φωτογραφία της καλύτερης στιγμής ταξιδιού σας στο μας σελίδα διαγωνισμού. Έχετε μια φωτογραφία από την πεζοπορία σας στα Λευκά Όρη; Στείλτε το. Έχετε μια φωτογραφία που απολαμβάνετε μια νόστιμη απόλαυση σε ένα παριζιάνικο καφέ; Εισαγάγετε το! Όποια και αν είναι η στιγμή, απλώς υποβάλετέ το μέσω μας σελίδα διαγωνισμού και γράψτε μερικές φράσεις για την ιδιαίτερη ανάμνηση πίσω από τη φωτογραφία.

Δεν απαιτείται αγορά πρέπει να είναι 18+ για να εισέλθετε, πρέπει να είστε κάτοικος ΗΠΑ, μία καταχώρηση ανά email.