Top 10 Συμβουλές Ασφάλειας για τις Διακοπές

Top 10 Συμβουλές Ασφάλειας για τις Διακοπές

Januar 19, 2023 0 Von admin

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, είναι εύκολο να παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό της σεζόν. Ωστόσο, η πιο υπέροχη εποχή του χρόνου είναι συχνά η πιο πολυσύχναστη. Έτσι, αυτές οι ευθύνες σας κάνουν να αισθάνεστε βιαστικοί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα λάθη. Αν σας αρέσει να σκορπίζετε χαρά με λαμπερά φώτα και όμορφα διακοσμητικά ή να ταξιδεύετε για να φέρετε χαρά σε αυτούς που αγαπάτε, δεν είστε μόνοι. Δυστυχώς, χιλιάδες Αμερικανοί καταλήγουν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επειδή δεν θυμούνται τους κοινούς κανόνες ασφαλείας. Πριν κόψετε το δέντρο ή ψωνίσετε μέχρι να πέσει, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές ασφάλειας των διακοπών.

1. Αποφύγετε τις καταστροφές διακόσμησης

Η διακόσμηση για τις γιορτές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε κέφι στο σπίτι και τη γειτονιά σας. Δυστυχώς, οι διακοσμήσεις μπορεί να ευθύνονται για διάφορους τραυματισμούς όταν δεν λαμβάνονται τα σωστά μέτρα ασφαλείας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας όταν χρησιμοποιείτε διακοσμητικά για διακοπές.

 • Επιθεωρήστε τις ηλεκτρικές διακοσμήσεις για ζημιές όπως γυμνά καλώδια, χαλαρές συνδέσεις και ελαττωματικούς λαμπτήρες.
 • Σβήστε όλα τα φώτα και τα διακοσμητικά πριν φύγετε από το σπίτι ή πάτε για ύπνο.
 • Προστατέψτε τα κορδόνια από ζημιά. Ποτέ μην τοποθετείτε τα καλώδια προέκτασης εκεί που θα τα τσιμπήσουν τα έπιπλα, θα εκτεθούν σε υπερβολική θερμότητα ή θα τα πιέσουν σε μικρούς χώρους.
 • Εξασκήστε την ασφαλή χρήση της σκάλας αποφεύγοντας να στέκεστε στο επάνω σκαλί και τοποθετώντας πάντα τη σκάλα σε σταθερό, ομοιόμορφο έδαφος.
 • Μην υπερφορτώνετε τις πρίζες και μην συνδέετε περισσότερες από 3 σειρές φώτων μεταξύ τους.
 • Μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να βάζουν φώτα και διακοσμητικά.

2. Οδηγήστε αμυντικά

Τα ψώνια για διακοπές, τα πάρτι και οι διακοπές σημαίνουν ότι πολλοί περισσότεροι οδηγοί βρίσκονται στο δρόμο. Εάν ταξιδεύετε μεγάλη απόσταση, φροντίστε να κοιμηθείτε καλά και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας νωρίς. Οι οδηγοί των διακοπών συχνά βιάζονται και οδηγούν σε άγνωστη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε για ακανόνιστη συμπεριφορά από άλλους οδηγούς. Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου σας και άλλες συνήθειες οδήγησης που αποσπούν την προσοχή σας. Όταν παρευρίσκεστε σε πάρτι, να θυμάστε ότι τα γιορτινά πάρτι συχνά σερβίρουν αλκοόλ. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να πιείτε, έχετε ένα σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν πρέπει να οδηγείτε.

3. Ασκήστε την Πυρασφάλεια

Ζεστά τζάκια, κεριά που τρεμοπαίζουν και φώτα παντού δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό. Συμβάλλουν επίσης σε διάφορους κινδύνους πυρκαγιάς. Οι πυρκαγιές την περίοδο των εορτών είναι πιο συχνές από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Δυστυχώς, ο αριθμός των πυρκαγιών ανοιχτής φλόγας την ημέρα των Χριστουγέννων είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να εξαλείψετε πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς λόγω του επιπλέον μαγειρέματος, της διακόσμησης και της διατήρησης του σπιτιού σας άνετου,

 • Μην αφήνετε ποτέ τα τρόφιμα χωρίς επίβλεψη στη σόμπα.
 • Ελέγχετε και καθαρίζετε την καμινάδα σας μία φορά το χρόνο.
 • Χρησιμοποιήστε μια οθόνη στο τζάκι όταν καίει η φωτιά.
 • Τοποθετείτε πάντα αναμμένα κεριά σε χώρο όπου δεν είναι προσβάσιμα από παιδιά και δεν είναι πιθανό να χτυπηθούν ή να γκρεμιστούν.
 • Μην αφήνετε ποτέ κεριά ή φωτιές αναμμένες όταν πηγαίνετε για ύπνο.

4. Δώρο με σύνεση

Αν και μπορεί να φαίνεται ότι το να δίνεις δώρα είναι το ωραιότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για τις γιορτές, υπάρχουν κίνδυνοι που μάλλον δεν λαμβάνεις υπόψη σου. Τα παιχνίδια βαθμολογούνται με ασφάλεια με βάση την ηλικία του παιδιού που λαμβάνει το δώρο. Πολλοί καλοπροαίρετοι δωρητές πιστεύουν λανθασμένα ότι η γήρανση είναι εντάξει για ένα έξυπνο παιδί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα όπως περιστατικά πνιγμού για νήπια και τραυματισμούς από παιχνίδια ιππασίας που προορίζονται για μεγαλύτερα ή βαρύτερα παιδιά.

5. Μαγειρέψτε προσεκτικά

Η τροφική δηλητηρίαση μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για εσάς και τους καλεσμένους σας. Οι μεγάλες εορταστικές συγκεντρώσεις συχνά οδηγούν σε πολλούς μάγειρες στην κουζίνα. Είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι κάθε μάγειρας ακολουθεί ορισμένες συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων.

 • Κρατήστε το ωμό κρέας μακριά από φρέσκα προϊόντα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι τα κρέατα έχουν ψηθεί πλήρως.
 • Για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση, χρησιμοποιήστε ξεχωριστά σκεύη και σανίδες κοπής για μαγειρεμένα και ωμά κρέατα.
 • Ψύξτε τα φαγητά που έχουν απομείνει (τόσο ζεστό όσο και κρύο) μέσα σε δύο ώρες μετά το σερβίρισμα.

6. Φυλάξτε τις πληροφορίες σας

Για πολλούς ανθρώπους, οι αγορές χωρίς να αφήνουν την άνεση του σπιτιού τους είναι μια ελκυστική επιλογή. Δυστυχώς, οι εγκληματίες μπορεί να κλέψουν τα οικονομικά σας στοιχεία και να καθαρίσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Επομένως, λάβετε προφυλάξεις για να διατηρήσετε τις οικονομικές σας πληροφορίες ασφαλείς. Αποφύγετε τη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς.

7. Αποφύγετε τα ατυχήματα με το αλκοόλ

Ξέρετε καλύτερα από το να πίνετε και να οδηγείτε, αλλά έχετε σκεφτεί την πιθανότητα ατυχημάτων με βάση το αλκοόλ μέσα στο σπίτι σας; Οι επισκέπτες των διακοπών περιλαμβάνουν συχνά παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι το αλκοόλ αποθηκεύεται μακριά από τα παιδιά και τα ελκυστικά, εορταστικά ποτά που περιέχουν οινόπνευμα δεν αφήνονται εκεί όπου τα μικρά χεράκια μπορούν να τα πιάσουν.

8. Μην ξεχνάτε το δέντρο

Top 10 Συμβουλές Ασφάλειας για τις Γιορτές
Μια οικογένεια στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι μια διακόσμηση που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Είτε το δικό σας είναι πραγματικό είτε τεχνητό, θα πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για το σπίτι σας. Κρατήστε τα αληθινά δέντρα να ποτίζονται καθημερινά και βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν θα χυθεί στο πάτωμα για να δημιουργήσετε κίνδυνο ολίσθησης. Εάν αγοράσετε ένα τεχνητό δέντρο, βεβαιωθείτε ότι αποτελείται από πυρίμαχα υλικά.

9. Κρατήστε τα κατοικίδια σας ασφαλή

Τα κατοικίδια στο σπίτι σας δεν βλέπουν τα Χριστούγεννα με το ίδιο φως που βλέπετε εσείς. Τα καλώδια με έντονα φώτα μπορεί να μοιάζουν με ένα νέο παιχνίδι για μάσημα. Επιπλέον, ενδιαφέροντα νέα φυτά αξίζουν επίσης μια γεύση. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια. Στην πραγματικότητα, το πούλιες μπορεί να σκοτώσει γάτες ή σκύλους εάν καταποθεί. Ορισμένα φυτά διακοπών είναι επικίνδυνα και για τα κατοικίδια ζώα. Το γκι είναι δυνητικά τοξικό για σκύλους και γάτες. Τα φυτά Poinsettia μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του στόματος και του στομάχου. Ο πουρνάρι και ο κάκτος των Χριστουγέννων μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρούς εμετούς και διάρροια κατά την κατάποση.

10. Παρακολουθήστε τους κινδύνους του κακού καιρού

Ο χειμερινός καιρός παρουσιάζει το μερίδιο των κινδύνων του. Το χιόνι και ο πάγος στους διαδρόμους και τα σκαλιά σας μπορεί να οδηγήσουν σε περιττούς τραυματισμούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας ένα φτυάρι χιονιού και αποπαγωτικό. Καθαρίζετε πάντα το χιόνι και τον πάγο μακριά από τις πόρτες και τα σκαλιά το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού πριν ταξιδέψετε για να βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας θα είναι ασφαλές.

Βρείτε περισσότερες συμβουλές ασφάλειας για τις διακοπές

Μια ασφαλής περίοδος διακοπών είναι μια ευτυχισμένη περίοδος. Η τήρηση ορισμένων προφυλάξεων ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει εσάς, την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας να αποφύγετε ασθένειες, τραυματισμούς και καταστροφές κατά την περίοδο των διακοπών. Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς τα ατυχήματα και τις καταστροφές, ο μελλοντικός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε περισσότερες συμβουλές για την ασφάλεια των διακοπών.